Webbinarium: Barnkardiologi för primärjour och bakjour

Välkommen att ta del av detta inspelade webbinarium från 2021-02-25 om Barnkardiologi för primärjour och bakjour. Ida Jeremiasen, Barnkardiolog Lund, Mia Wede, Barnhjärtansvarig Halland och John Terlinder, Barnläkare diskuterar barnkardiologiska fall du kan stå inför nästa jour.

Kurserna som vi nämner i webbinariumet hittar du här:

Barnmedicin för ST-läkare i pediatrik. (120h)

Barnmedicin för sjuksköterskor. (120h)

Barnmedicin för specialister, blivande bakjourer och bakjourer. Lös spännande bakjoursfall varje vecka. (160h)

Dessa tre utbildningar följer en gemensamt läsecirkel* och har en gemensam lärobok som grund. Det fiffiga med detta är att man som klinik därmed kan skicka in både bakjourer/specialister, ST-läkare och sjuksköterskor i samma läsecirkel med insats om ett par timmar per vecka, men att man arbetar med fall relaterade till sin yrkesgrupp. Låter man en hel klinik delta höjs nivån på morgondiskussionerna och man kan med fördel koppla utbildningseftermiddagar på kliniken till de senaste avsnitten i kursen. Allt för att verka för det livslånga lärandet på kliniken.

*Man behöver inte följa läsecirkeln strikt – det är flera deltagare som gör kursen på halvfart eller 25%. Då deltar man istället varannan eller var 4:e vecka.

Kommentarer