Välkommen till en kurs som hjälper dig att upptäcka barn i utsatta situationer och identifiera specifika hälsoproblem hos dem. På ett pedagogiskt och konkret sätt hjälper vi dig öka din kunskap och känna dig tryggare inom området hälsa hos utsatta barn. Därigenom kan vi ge fler barn möjlighet att leva ett värdefullt och friskt liv.

Kurslängd: Cirka 5 h.
Målgrupp: BHV/BVC sjuksköterska.
Kursledare: Frida Tilstam, barnsjuksköterska på ett utredningshem för familjer.
Grupplicens: Är ni flera på din enhet som vill gå kursen? Be om en offert här.


Vad lär jag mig?

Kursen är till för dig som BHV/BVC sköterska som vill ha en konkret och strukturerad utbildning i att upptäcka barn i utsatta situationer och identifiera specifika hälsoproblem. Efter kursen kommer du ha ökad kunskap om hur du uppmärksammar ett barn i utsatt livssituation. Du kommer känna dig tryggare i att göra en orosanmälan om små barn eftersom du vet vad som händer under och efter en orosanmälan. Framförallt kommer du känna en större trygghet i arbetet med utsatta barn och deras familjer och göra skillnad på riktigt!

När du vill – var du vill

Kursen kan du starta när du vill oavsett tid och dag. Eftersom kursmaterialet är on-demand kan du även studera var du vill. Du kan studera på bussen, i sängen eller på lunchrasten. Dessutom har den här kursen inga tidsbegränsningar, vilket innebär att du kan bestämma takten helt själv. När du har gått färdigt kursen behåller du ditt konto på medster.se och kan alltid komma åt kursmaterialet och använda det som en uppslagsbok.

Möt inspirerande föreläsare

Kursledare är Frida Tilstam, barnsjuksköterska på ett utredningshem för familjer. Genom kursen möter du även Anna Amilon, socionom och Annika Holm, barnpsykologi. Kursen är kvalitetsgranskad av Lena Ahlin, socionom/barnansvarig, Cecilia Isaksson, BHV-sköterska och John Terlinder, barnläkare.

Sagt om kursen

“Mycket givande och intressant kurs.”

“Mycket bra utbildning! Bra samlade fakta.”

“Omsorgssvikt är svårt att komma åt, så mycket bra material om det!”

“Bra blandning mellan text och föreläsningar. Bra innehåll med en god grund att stå på.”

“Bra filmer som avslutning med intressant koppling mellan potentiellt traumatiska händelser och hälsa i stort.”

Kursutvärdering: Vad tycker du om kursen som helhet? Snitt: 4,0 av 5 poäng.


Är du socionom och vill lära dig mer om hur du uppmärksammar om ett barn är i utsatt situation? Då har vi en kurs även för dig.

Hälsa hos utsatta barn – för dig som är socionom

Du är ännu inte registrerad

Kurs Includes

  • 8 Lektioner
  • 5 Avsnitt
  • 5 Test
  • Kurs Certificate

Kommentarer