Verbal Dyspraxi – En utbildning för anhöriga

Välkommen till en utbildning för dig som är förälder till ett barn som har Verbal Dyspraxi (en svårighet att automatisera sina talrörelser). Logopederna Karolina Nilsson och Anna Drevsson förklarar tillsammans med barnläkare John Terlinder bakgrunden till diagnosen och beskriver hur man som förälder kan träna med sitt barn.

Kurslängd: Cirka 2 h.
Målgrupp: föräldrar eller anhöriga till barn med verbal dyspraxi.
Kursledare: logopederna Karolina Nilsson och Anna Drevsson samt barnläkare John Terlinder.
Kursintyg: Efter genomförd och godkänd kurs får du ett intyg att ladda ner.


Karolina Nilsson, Anna Drevsson & John Terlinder presenterar kursen.

Vad lär jag mig?

Utbildningen är till för dig som är anhöriga eller nära ett barn som har verbal dyspraxi – till exempel mor och farföräldrar. Vi kommer bland annat att gå igenom behandlingsmetoden DTTC (Dynamic Temporal and Tactile Cueing) för att vägleda er. Du kommer bland annat få lära dig olika verktyg för träning med barn som har verbal dyspraxi.

Genom kursen växlar vi mellan korta föreläsningar och instuderingsfrågor. För att bli godkänd krävs 75% rätt på instuderingsfrågorna. Men var inte orolig, du får hur många försök du vill på dig. Instuderingsfrågorna är endast till för att du ska lära dig. Efter genomförd och godkänd kurs får du ett intyg att ladda ner.

Via kursen får du även tillgång till en diskussionsgrupp som är öppen för alla deltagare i kursen. Den modereras av logopederna Anna Drevsson och Karolina Nilsson. I diskussionsgruppen kan du posta vilka frågor och funderingar du vill.

När du vill – Var du vill

Kursen kan du starta när du vill oavsett tid och dag. Eftersom kursmaterialet är on-demand kan du även studera var du vill. Du kan studera på bussen, i sängen eller på lunchrasten. Dessutom har den här kursen inga tidsbegränsningar, vilket innebär att du kan bestämma takten helt själv. När du har gått färdigt kursen behåller du ditt konto på medster.se och kan alltid komma åt kursmaterialet samt använda det som en uppslagsbok.


Sagt om kursen

“Förklaringarna bidrog till en större förståelse kring själva språkstörningen. Bra med korta föreläsningar och att man kan återgå till dem flertal gånger samt bra med många olika exempel.”

Arbetar du som pedagog och träffar barn/elever med verbal dyspraxi? Då har vi en kurs även för dig.
Verbal Dyspraxi – En utbildning för pedagoger.

Du är ännu inte registrerad
990:- inkl moms

Kurs Includes

  • 1 Lektion
  • 17 Avsnitt
  • 6 Test
  • Kurs Certificate

Kommentarer