Rätt diagnos och rättvist ACG – Överkurs

Se till att ert ACG-system fungerar bra, rättvist och tar så lite tid och energi som möjligt från din personal. Den här utbildningen ger dina medarbetade möjlighet att träna på diagnossättning och diagnosregistrering i primärvården. Om alla medarbetare i ett ACG-område går kursen får man ett ACG-system som blir mer trovärdigt, likvärdigt och rättvist.

Kurslängd: Föreläsningar 30 min + patientfall cirka 20 min. Brukar ta totalt cirka 1h.
Överkurs: Cirka 60 min förinspelat material + 20 min patientfall. Brukar ta totalt cirka 2h.
Målgrupp: Kursen är till för dig som arbetar inom primärvården.
Kursledare: Kjell Lindström, distriktsläkare och John Terlinder, barnläkare.
Grupplicens: Är ni fler på din enhet som vill gå kursen? Be om en offert för din vårdenhet.


Distriktsläkare Kjell Lindström och barnläkare John Terlinder presenterar kursen.

Vad lär sig dina medarbetare?

Rätt diagnos och rättvist ACG är en utbildning som ger dina medarbetare möjlighet att träna på korrekt diagnossättning och diagnosregistrering i primärvården.

Med hjälp av korta föreläsningar går vi igenom grunderna vid diagnossättning, reglerna för diagnossättning och återregistrering samt ACG-systemets uppbyggnad. Deltagarna får träna sig på att ställa och återregistrera diagnoser med hjälp av ett antal patientfall. Patientfallen är anpassade för läkare, sjuksköterskor, telefonrådgivning, och paramedicinare.

När du vill – Var du vill

Kursen kan du starta när du vill oavsett tid och dag. Eftersom kursmaterialet är on-demand kan deltagarna även studera var de vill. De kan studera på bussen, i sängen eller på lunchrasten. Dessutom har den här kursen inga tidsbegränsningar, vilket innebär att man kan bestämma takten helt själv. När deltagarna har gått färdigt kursen behåller man sitt konto på medster.se och kan alltid komma åt kursmaterialet och använda det som en uppslagsbok.

Kursledare med lång erfarenhet

Kursledare Kjell Lindström, distriktsläkare, har bl.a. utbildat över 40 vårdcentraler i diagnossättning och ACG. Kursledaren John Terlinder, barnläkare, har flera års erfarenhet från primärvården. Både John och Kjell har tidigare genomfört flera medicinska revisioner gällande diagnossättning och ACG.

Grupplicens för hela din vårdenhet

Det finns möjlighet att be om en offert på en grupplicens för hela din vårdenhet eller för större sjukvårdsområden. När samtliga vårdcentraler i en region går denna utbildning får regionen en mer enhetlig diagnosticering och ett mer rättvisande ACG.

När du väl har beställt en licens så får du en specifik kod för din vårdcentral som du mejlar ut till dina medarbetare tillsammans med länken till utbildningen. Medarbetarna kan då registrera sig själva och omedelbart påbörja utbildningen.

Det finns även möjlighet för dig som beställare att lägga till eget material/en egen video om det är något särskilt regionspecifikt ni vill trycka på.

Sagt om kursen

“Kort koncis info. Bra att kunna hoppa över eller gå tillbaka samt kunna speeda upp i hastighet emellanåt.”

“Kursen går rakt på sak och har bra upprepningar.”

“Enkel och tydlig kurs.”

“Tydligt och lätt att förstå. Bra med patientfall och små föreläsningar.”

Kursutvärdering: Vad tycker du om kursen som helhet? Snitt: 4,5 av 5 poäng.


Vill du som enskild deltagare gå kursen?
Lägg kursen i varukorgen.

Vill du utesluta överkursen och hellre gå vår grundkurs? Då är det den här kursen som du ska gå.
Rätt diagnos och rättvist ACG – Grundkurs.

Kursinnehåll

Visa alla
Du är ännu inte registrerad
Enskild deltagare: 999:-

Kurs Includes

  • 10 Lektioner
  • 15 Avsnitt
  • 8 Test
  • Kurs Certificate

Kommentarer