Den här kursen är för dig som undrar hur du ska prata om sexuell hälsa med dina patienter. Den är för dig som inte riktigt vet hur du ska besvara dina patienter när de själva tar upp frågan. För dig som vill ta ansvar för konversationen som dina patienter inte vågar initiera, men behöver. För dig som vill lära dig allt du inte fick lära dig på utbildningen – om sexologi.

Kurslängd: Föreläsningar 30 min + patientfall cirka 20 min.
Målgrupp: ST-läkare, distriktsläkare eller AT-läkare på vårdcentral.
Kursledare: Olivia Landén, ST-läkare och sexualupplysare, f.d ordförande i RFSU Jönköping.
Kursmaterial: Allt kursmaterial är on-demand och du får tillgång till det när du anmäler dig till kursen.


Vad lär jag mig?

Våga prata om sexuell hälsa med dina patienter. I den här kursen får du lära dig allt om sexologi som du inte fick lära dig på läkarutbildningen. Kursen hjälper dig att förstå hur du ska prata om sexuell hälsa med dina patienter på ett bekvämt sätt. Den riktar sig till dig som vill ta ansvar för konversationen som dina patienter inte vågar initiera, men behöver.

När du vill – Var du vill

Kursen kan du starta när du vill oavsett tid och dag. Eftersom kursmaterialet är on-demand kan du även studera var du vill. Du kan studera på bussen, i sängen eller på lunchrasten. Dessutom har den här kursen inga tidsbegränsningar, vilket innebär att du kan bestämma takten helt själv. När du har gått färdigt kursen behåller du ditt konto på medster.se och kan alltid komma åt kursmaterialet och använda det som en uppslagsbok.

Möt inspirerande föreläsare

Olivia Landén är en prisbelönt föreläsare inom ämnet sexologi. I grunden är hon ST-läkare i allmänmedicin och sexualupplysare, tidigare ordförande för RFSU Jönköping. Idag föreläser hon för läkarprogrammet i Linköping och för distriktsläkare runt om i landet. Kursen riktar sig främst till ST-läkare, AT-läkare och distriktsläkare, men lämpar sig även för dig som vill ha en grundläggande utbildning inom klinisk sexologi. Du är således välkommen att gå kursen även om du har ett annat yrke än läkare eller om du bara är nyfiken som privatperson.

Sagt om kursen

“Tydlig kurs med bra ämnesområden och även lättförståeligt.”

“Korta informativa filmer. Instuderingsfrågorna gör att man är aktiv och tänker.”

“Toppen med de checklistor som finns. Trevliga, korta videos och innehåller ett brett område.”

“Kloka praktiska tips!”

Kursutvärdering: Vad tycker du om kursen som helhet? Snitt: 4,5 av 5 poäng.


Är du intresserad av att läsa mer om våra andra kurser?
Tillbaka till resten av kursutbudet

Du är ännu inte registrerad

Kurs Includes

  • 7 Lektioner
  • 3 Avsnitt
  • 13 Test
  • Kurs Certificate