När du arbetar i vården leder du ofta andra människor. Ibland är du kanske inte ens medveten om det själv. Men tänk efter – är du sjuksköterska på ett sjukhus – visst sätts du gång på gång till att leda arbetslaget på avdelningen? Är du läkare – visst hamnar du gång på gång i situationer där du förväntas leda ett lokalt team på en vårdcentral, avdelning eller en akutmottagning?

Kurslängd: Cirka 2 – 4 h.
Målgrupp: Vårdpersonal som har vardagliga ledarskapsutmaningar.
Kursledare: Raymond Lenrick, överläkare gynekologi och obstetrik, chefscoach i Ledningsbolaget.
Kursintyg: Efter avslutad kurs får du ett intyg, är du ST-läkare får du ett intyg angående ledarskap under delmål A1.

Tips! Se vårt inspelade webbinarie “Gott chefskap i vården” från den 8/10 – 2020 med Raymond Lenrick och Lena Lyckenvik: Se det inspelade webbinariet.


John Terlinder presenterar kursen.

Vad lär jag mig?

Den här kursen hjälper dig att utveckla din förmåga att leda genom att du får arbeta med en rad verklighetsbaserade ledarskapsfall och får tips om hur du utvecklar din egen ledarskapsmodell. Lärandet sker genom samspel med andra kursdeltagare.

Kursen riktar sig till dig som är verksam inom vården och som står mitt i vardagens ledarskapsutmaningar. Vi utgår ifrån ledarskapsfall för sjuksköterskor, sjukgymnaster/paramedicinare, ST-läkare och specialistläkare. Under kursen får du lyssna på flera korta föreläsningar varvat med ledarskapsfall som du använder dina nyvunna kunskaper för att lösa. Kursledare Raymond Lenrick besvarar frågor i det tillhörande forumet.

Vad behöver jag?

Allt du behöver för att gå igenom kursen finns elektroniskt och du får tillgång till det materialet när du anmäler dig till kursen. Kursen är uppbyggd enligt följande lärandemetod så att du kan bygga din egen ledarskapsmodell:

 1. Ta del av en kort videoföreläsning/intervju.
 2. Skriv ned dina egna tankar utifrån ett antal frågor.
 3. Du tar del av andras funderingar om samma frågeställning.
 4. Utifrån detta adderar du dina egna nya kommentarer/syntes.
 5. Du bygger din egen ledarskapsmodell.

När du vill – var du vill

Kursen kan du starta när du vill oavsett tid och dag. Eftersom kursmaterialet är on-demand kan du även studera var du vill. Du kan studera på bussen, i sängen eller på lunchrasten. Dessutom har den här kursen inga tidsbegränsningar, vilket innebär att du kan bestämma takten helt själv. När du har gått färdigt kursen behåller du ditt konto på medster.se och kan alltid komma åt kursmaterialet och använda det som en uppslagsbok.

Möt inspirerande föreläsare

 • Raymond Lenrick, ledare och chefscoach Ledningsbolaget AB, bl.a. tidigare verksamhetschef Ob/Gyn, tidigare ansvarig för chefsutbildning region RJL. Överläkare Obstetrik och Gynekologi.
 • John Terlinder, överläkare barnmedicin, tjugoårigt engagemang som utbildningsansvarig, tidigare studierektor, entreprenör, grundare Medster AB.
 • Kajsa Granberg, kommunikatör och marknadskoordinator Medster AB. Ser vården och ledarskapet i vården från ett kundperspektiv.

Sagt om kursen

“Kursen var väldigt aktiverande och praktisk för att vara en onlinekurs.”

“Tack för en bra kurs! Den kändes väldigt konkret och kortfattat.”

“Jag känner att jag lärde mig mycket under kursen. Det låter enkelt men det är inte lätt att veta hur man ska tänka i en viss situation där man leder.”

Kursutvärdering: Vad tycker du om kursen som helhet? Snitt: 4,5 av 5 poäng.

Du är ännu inte registrerad

Kurs Includes

 • 10 Lektioner
 • 6 Avsnitt
 • 16 Test
 • Kurs Certificate

Kommentarer