En lättsam och lärorik exposé i fysiologi och sjukdomslära för dig som till exempel utbildar dig till personlig tränare, massageterapeut eller träningsinstruktör. Kursen följer kraven i fysiologi och sjukdomslära enligt styrdokumentet från Branschrådet Svensk Massage ”Kompetenskrav Kunskapskrav och Färdigheter för en Certifierad Massör”.

Kurslängd: Cirka 4 h.
Målgrupp: personlig tränare, massageterapeut eller träningsinstruktör.
Kursledare: John Terlinder, barnläkare.
Kursintyg: Efter genomförd och godkänd kurs får du ett intyg.


Barnläkare John Terlinder presenterar kursen.

Information om kursen

Den här kursen är inriktad mot dig som vill ha en lättsam men ändå intressant, lättöverskådlig genomgång av fysiologin i människokroppen och sjukdomslära. Utbildningen är tänk att passa för den som vill ha fördjupad kunskap om hur kroppen fungerar, som till exempel en personlig tränare och massageterapeut eller något liknande inom det området.

Vad lär jag mig?

Kursen består av flera korta avsnitt där vi presenterar kroppens olika delar och funktioner på ett översiktligt sätt. Vi kommer dyka in lite djupare på muskulaturen, med musklernas uppbyggnad och funktion. Det är ju trots allt det som vi gissar att du som går kursen kommer arbeta allra mest med.

Vi fokuserar även lite djupare på cellernas energimetabolism som har direkt bäring på hur det egentligen fungerar med energiomsättning i kroppen. Hur hänger det ihop med det vi äter, det vi tränar och det vi klarar av att prestera? En riktigt lärorik kurs med andra ord!

När du vill – Var du vill

Kursen kan du starta när du vill oavsett tid och dag. Eftersom kursmaterialet är on-demand kan du även studera var du vill. Du kan studera på bussen, i sängen eller på lunchrasten. Dessutom har den här kursen inga tidsbegränsningar, vilket innebär att du kan bestämma takten helt själv. När du har gått färdigt kursen behåller du ditt konto på medster.se och kan alltid komma åt kursmaterialet och använda det som en uppslagsbok.


Är du intresserad av att läsa mer om våra andra kurser?
Tillbaka till kursutbudet.

Kursinnehåll

Visa alla
Lektion Innehåll
0% Slutfört 0/2 Steps
Lektion Innehåll
0% Slutfört 0/1 Steps
Lektion Innehåll
0% Slutfört 0/1 Steps
Lektion Innehåll
0% Slutfört 0/1 Steps
Lektion Innehåll
0% Slutfört 0/1 Steps
Hud 1 Avsnitt
Expandera
Lektion Innehåll
0% Slutfört 0/1 Steps
Lektion Innehåll
0% Slutfört 0/1 Steps
Lektion Innehåll
0% Slutfört 0/1 Steps
Du är ännu inte registrerad

Kurs Includes

  • 16 Lektioner
  • 26 Avsnitt
  • 7 Test
  • Kurs Certificate

Kommentarer