Bemötande och bedömning av sjuka barn

Kursen är en introduktion till bemötande och bedömning av sjuka barn för den intresserade sjuksköterskan, undersköterskan och vårdpersonal. Hur får man en treåring mindre rädd? Hur bedömer man andningsarbetet hos ett barn? Dessa och många andra frågor får du svar på under kursens gång.

Kurslängd: Cirka 6 h.
Målgrupp: sjuksköterska, undersköterska, övrig personal som arbetar inom barnsjukvården/hälsovården.
Kursledare: John Terlinder, barnläkare tidigare överläkare och studierektor.
Grupplicens: Är ni fler på din enhet som vill gå kursen? Be om en offert här.


Barnläkare John Terlinder presenterar kursen.

Vad lär jag mig?

Det här är en kort och inspirerande introduktionskurs för dig som arbetar inom hälso- och sjukvården och som möter barn i ditt dagliga arbete. Genom kursen får du lära dig om barnets normala utveckling, bemötande av barn, vanliga barnåkommor och hur man som vårdpersonal bör hantera barn som dör eller är svårt sjuka.

Kursen har fokus på klassiska barnfall på jourcentral och akuten, som du löser genom att titta på de länkade föreläsningarna och lyssna på poddavsnitt från bland annat ”AT-läkarna”. Kör du fast eller bara vill starta en diskussion kan du ställa frågor i det barnläkarledda diskussionsforumet.

För att bli godkänd krävs 80% rätt på instuderingsfrågorna. Men var inte orolig, du får hur många försök som helst.

När du vill – Var du vill

Kursen kan du starta när du vill oavsett tid och dag. Eftersom kursmaterialet är on-demand kan du även studera var du vill. Du kan studera på bussen, i sängen eller på lunchrasten. Dessutom har den här kursen inga tidsbegränsningar, vilket innebär att du kan bestämma takten helt själv. När du har gått färdigt kursen behåller du ditt konto på medster.se och kan alltid komma åt kursmaterialet och använda det som en uppslagsbok.

Till dig som är vårdenhetschef

Är du intresserad av att göra en gruppanmälan till kursen för dina medarbetare? Som vårdenhetschef har du möjlighet att få tillgång till kursen gratis under två veckor – mejla [email protected] vid intresse.

Kursen passar till exempel perfekt som en introduktion och inspiration till nyanställd personal på barnkliniker och barnmottagningar.

Sagt om kursen

“Kursen innehåller viktig information som man sällan tänker på är bra.”

“Lärorikt med intressanta föreläsningar. Bra videoexempel på andningspåverkan. Bra föreläsare!”

“Jag är mycket nöjd och tycker att alla avsnitt har varit innehållsrika. Tack för en bra kurs!”

“Bra med poddar, föreläsningar och quiz. Rolig variation!”

“Tyckte kursens helhet var jättebra!”

“Tyckte om att lära mig om förhållningssätt och tillvägagångssätt när man arbetar med barn. Då barn upplevs väldigt olika i hur dem reagerar mot vårdpersonal. Det är bra att få lite tips på hur man kan göra/bete sig!”

Kursutvärdering: Vad tycker du om kursen som helhet? Snitt: 4,6 av 5 poäng.


Är du intresserad av att läsa mer om våra andra kurser?
Tillbaka till kursutbudet.

Du är ännu inte registrerad

Kurs Includes

  • 3 Lektioner
  • 13 Avsnitt
  • 8 Test
  • Kurs Certificate

Kommentarer