Primärvårdscirkeln är ett koncept som löser behovet av regelbunden fortbildning för primärvården. Det är en prenumerationstjänst där vi möts online en gång i månaden för korta föreläsningar och utvecklande patientfall som löses i smågrupper.

Föreläsare: Allmänläkare, geriatriker, sjuksköterskor, barnläkare, psykologer, logopeder, jurister och vårdlärare.

Datum: Andra onsdagen varje månad kl 15:00 – 16:30 (undantag kan ske vid högtider, etc. Kolla schema)

Pris: 3990:- exkl moms/månad och vårdcentral med fri tillgång för alla medarbetare (eller 3999:- exkl moms / år för en enskild medarbetare.)

Anmälan: Verksamhetschef anmäler sin vårdcentral till Primärvårdcirkeln genom att klicka på “Registrera din vårdcentral”* och anger faktureringsuppgifter.

*Är du medarbetare och tillhör en vårdcentral som redan har en licens ska du leta upp inbjudan från din chef som finns i din inkorg och klicka på “Registrera dig”. Hittar du inte mejlet kan du klicka på “Registrera mig (enskild medarbetare)” och ange din vårdcentrals rabattkod


Kort om Primärvårdcirkeln

Regelbunden fortbildning för primärvården är inte alltid lätt att få till som enskild verksamhetschef. Primärvårdscirkeln hjälper dig att få till det. Vid våra online-möten kommer vi föreläsa och diskutera om allt ifrån bedömning av sjuka barn och korrekt diagnossättning, till klinisk sexologi och bemötande av patienter. Häng med på en rolig och lärorik fortbildning där all personal på din vårdcentral får möjlighet att lära mer!

Hur går en utbildningssession till?
Andra onsdagen varje månad kommer medarbetarna få möjlighet att koppla upp sig för att lyssna på en inspirerande föreläsning i cirka 30 minuter. Därefter delas deltagarna in i smågrupper där man tillsammans löser patientfall under cirka 60 minuter. Samtliga moment är lärarledda av specialistläkare.

Vilka riktar sig kursen till?
Fortbildningen riktar sig främst till läkare och sjuksköterskor. Beroende på ämne har vi vissa gånger separata falldragningar för de olika yrkeskategorierna. Några utbildningssessioner riktar sig dock även till sekreterare och undersköterskor.


Såhär går det till

Lärandemetod
Vår lärandemetod bygger på korta föreläsningar blandat med patientfall. För att bli godkänd krävs svar på alla patientfall. På så sätt vet man att deltagaren tar till sig informationen i fortbildningen. Alla kursdeltagare får ett diplom efter avslutat moment.

Samlas fysiskt eller digitalt
Personalen kan till exempel samlas en grupp i ett konferensrum och titta på föreläsningen på storbildskärm. Deltagarna loggar under tiden in med sina mobiler/datorer för att göra fallen. De som inte kan delta fysiskt kan koppla upp sig på distans. På så sätt kan alla delta i föreläsningar och diskussioner utan att befinna sig på plats.

Om medarbetaren inte kan delta en session
Föreläsningarna spelas in och hela fortbildningen går att göra i efterhand, asynkront. Således kan alla medarbetare ta del av föreläsningarna och fallen, även om de är lediga just vid fortbildningstillfället.

Ni kan ansluta er vårdcentral till primärvårdscirkeln när som helst under terminerna.


Vad händer när jag registrerat mig?

Kapitel 1
Det första du bör göra innan första föreläsningen är att gå igenom det första kapitlet “Välkommen till Primärvårdcirkeln”. Kapitlet är fyllt med bra information att hålla koll på inför föreläsningarna. Inför föreläsningen kan det också var bra att öppna upp rätt kapitel så att du är inloggad inför gruppdiskussionerna.

Hur kommer man åt föreläsningen?
Varje föreläsningssession har ett eget kapitel i kursträdet nedan. Det vill säga, håll koll på datumet och öppna därefter upp kapitlet med aktuellt datum som “namn”. Inne i kapitlet hittar du avsnitt innehållande föreläsning, filmklipp, artiklar och patientfall. Om du har möjlighet kan du med fördel läsa igenom avsnitten innan föreläsningen börjar.


Registrering och prisinfo

Pris: 3990:- exkl moms/månad och vårdcentral. Tre månaders bindningstid, därefter en månads uppsägningstid. Faktureras kvartalsvis.

Anmälan: Verksamhetschef eller annan ansvarig registrerar vårdcentralen till kursen genom att klicka på “Registrera din vårdcentral” och ange faktureringsuppgifter. Inom två arbetsdagar kommer ett mail skickas till verksamhetschefen med en snyggt formaterad inbjudan med anmälningslänkar. Länkarna, som är unika för er vårdcentral, kan medarbetarna ta del av för att kunna registrera sig kostnadsfritt.

Offert: Representerar du en enhet/koncern som driver flera vårdcentraler? I så fall kan vi lämna rabatt. Be om en offert här.


Program

Se nedan. Varje termin och år kommer nya fortbildningssessioner och ämnen läggas upp. Så länge ni är anslutna till Primärvårdcirkeln får ni varje månad tillgång till ett nytt fortbildningstillfälle.

OBS! Programmet nedan är preliminärt och vissa ändringar kan uppstå under terminernas gång.

Kursinnehåll

Visa alla
Du är ännu inte registrerad
3990:- per månad

Kurs Includes

  • 13 Lektioner
  • 27 Avsnitt
  • 27 Test
  • Kurs Certificate

Kommentarer